BOS coaching training advies Ospel

Deze bedrijven gingen u voor:

Reacties en ervaringen

Persoonlijke ontwikkeling

In mijn werk vond ik weinig uitdaging en tevredenheid. Ik had weinig zelfvertrouwen. Ideeën waren er genoeg maar durfde ze niet naar voren te brengen. Een afdelingschef raadde mij Hans aan. Zijn sessies in een geweldige ambiance waren een plezier om mee te maken. Maar vooral ik kreeg meer zelfvertrouwen, ik mag er zijn. Nu krijg ik steeds meer positieve reacties op mijn werk en groei nog iedere dag. Mijn werk maar ook mijn leven brengt nu meer inhoud en vreugde met zich mee. En eigenlijk het enige wat Hans mij geleerd heeft is om meer mezelf te zijn. Dat is het mooie.
Peter.

 

Burn out  begeleiding

Tijdens mijn re-integratie traject, na anderhalf jaar ziekte, ben ik in contact gekomen met BOS Trainingen. Na een intake voelde ik meteen een klik doordat er niet gekozen werd voor het geijkte gesprekje van een klein uur in een stoel tegenover elkaar. Het werd een goede wandeling in de natuur van 2 uur.  

Wat maakt BOS Trainingen nu zo interessant en goed? Het is Hans en niet de therapeut. Het vindt buiten plaats in sessies van 2 uur in een mooie rustige bosrijke omgeving en afsluitend is er ruimte voor een kop koffie. 

Ik heb ervaren dat de omgeving je losmaakt van je probleem. Op het moment dat je aan het lopen bent, is je hoofd vrij om na te denken over de opdrachten en/of vragen van Hans. Je kunt dus echt bezig gaan met je zelf.

Eerlijk is eerlijk, als je een gemakkelijke therapie wilt moet je niet naar Hans gaan. Je wordt geprikkeld, uitgedaagd en zelfs uitgelokt om aan het werk te gaan. Ik heb dit wel als respectvol ervaren. Hans verstaat de kunst om je “af te breken” maar hij blijft respectvol en hij blijft achter je staan! Pas dan kun je gaan opbouwen en dat moet je zelf doen. Toch heb ik altijd het gevoel gehad dat dit “gezamenlijk, met een hand in de rug“ was.

Ik ben er nu van overtuigd dat ik gereedschap in handen heb waarmee ik de toekomst in kan. Na BOS ben je niet genezen want dat duurt een langere tijd. Maar ik kan het iedereen aanbevelen en gun iedereen dit cadeau (BOS Trainingen), want zo ervaar ik het. Je krijgt het, je maakt het samen open en mag er zelf mee aan de gang gaan. En ik was er zeer blij mee. Stel je open en ga ervoor!

Roger

 

Rouw verwerking

Na mijn scheiding liep ik als een kip zonder kop door de wereld. Ik voelde me van binnen zwaar k..t, maar durfde dat aan de buitenkant niet te laten zien. Ik was een wrak geworden. Ik was moe, geirriteerd en erg emotioneel, vooral boos.  Al mijn energie ging zitten in het tegen houden van mijn verdriet en boosheid....

Via een vriendin kwam ik in contact met Hans en we besloten een wandeling te maken in het Weerter bos. Ik voelde me veilig en vertrouwd bij Hans en nog geen 5 minuten later brak ik.....ik huilde als een klein kind..."Geef je verdriet de ruimte, je hebt nog genoeg te huilen", dat waren Hans zijn woorden.  Alsof het nu eindelijk mocht. De deksel ging eraf. Heerlijk opgelucht en inzicht gekregen dat ik als kind al gewend was....vooral niet laten zien wat er van binnen gebeurd, das niet veilig!

Ik ben zo blij nu dat ik ondanks mijn verdriet een weg heb gevonden om mijn oud zeer de ruimte te geven. Ik voel me opgelucht en barst weer van de energie. Ik durf steeds meer te zeggen wat ik voel en dat maakt me vrij. Heerlijk is dat.

Hans bedankt dat je er voor mij was.

Susanne

Persoonlijke ontwikkeling
Op een moment in mijn leven toen ik moeite had met mijn emoties en het uitten ervan, kwam ik Hans tegen. Ik was niet in staat om deze emoties te ordenen, een betekenis te geven en om ze in veel gevallen los te laten. Ik reageerde constant op mijn omgeving, was vaak onrustig of agressief. Ik was erg onrustig. Door met Hans, letterlijk op pad te gaan, heb ik ontdekt waar die emoties vandaan komen en waarom ik zo handelde zoals ik deed.
De coachstijl van Hans, psychodynamisch... past goed bij mij. Deze coachvorm en de oplettendheid van Hans hebben mij veel  inzichten opgeleverd. Met name mijn "hulpverlenersrol". Tevens ben ik mij bewust geworden van een mijn denken, maar ook mijn gevoel, mijn emoties en lijfelijke signalen.  
Ik werd geprikkeld en uit gedaagd om steeds weer opnieuw in beweging te komen. Nieuwe ervaringen op te doen en oude belemmerende overtuigingen kritisch te onderzoeken op de "waarheid". Daarnaast heb ik de natuurlijke omgeving als zeer prettig en ontspannen ervaren.
Ik ben nu veel rustiger in mijn hoofd en reageer niet meer op prikkels uit mijn omgeving. Sterker nog, ik reageer nu wel op prikkels die ik voorheen meed. Das zo een bevrijding. Ik heb inzicht gekregen in mijn triggers en valkuilen. Ik heb oud zeer verwerkt waarvan ik het bestaand blijkbaar had verdrongen. Het mocht er allemaal uit....eindelijk.
Was ik hier maar eerder aan begonnen.
Wil.
 
Rouw verwerking en persoonlijke ontwikkeling
Toen mijn ex me van de ene op de andere dag vertelde dat hij wilde scheiden was het of de grond onder mijn voeten weg zakte. Het verdriet was zo ontzettend groot! Op dat moment wist ik al dat ik waarschijnlijk ook mijn baan zou gaan verliezen. Toen ik inderdaad boventallig werd verklaard kon ik via het sociaal plan van mijn werkgever in aanmerking komen voor coaching door Hans Peerlings.
Nu, 12 sessies en een aantal maanden later, kijk ik op deze coaching terug met een positief gevoel. Hans heeft me veel geleerd; over mezelf en de relaties met mensen om me heen. Ook het besef dat niemand mij uit deze diepe put komt halen. Dat ligt volledig bij mezelf.
Praten vanuit de ik-vorm, nadenken over wat ik nou eigenlijk zelf wil, vertrouwen hebben in mezelf, patronen durven te doorbreken, inzicht krijgen in mijn eigen "IK": allemaal zaken die uitgebreid aan de orde zijn gekomen. Ik heb wat zakdoeken nodig gehad en ben er nog lang niet maar heb wel tools aangereikt gekregen waar ik wat mee kan.
Coaching middels wandelsessies in het bos heeft voor mij heel goed gewerkt; de buitenlucht, de rust en prachtige omgeving!
Hans, nogmaals bedankt!
Sabrina
 Begeleiding bij ziekteverzuim 1e spoor
Via mijn werkgever ben ik bij Hans terecht gekomen, omdat ik veel moeite had om mijn echtscheiding te verwerken. Ik zat er emotioneel helemaal doorheen en kon mijn werk niet goed meer doen, waardoor ik tijdelijk arbeidsongeschikt werd verklaard door de bedrijfsarts.
Na het telefonisch contact met Hans, vond er al heel snel een kennismakingsgesprek plaats in de vrije natuur. Een lange wandeling en een goed gesprek. Hierover had ik een goed gevoel.  
Nu, na twaalf coachsessies voel ik me veel beter en zit lekkerder en relaxter  in mijn vel. Ook ben ik weer voor 100% arbeidsgeschikt en ben blij dat ik mijn werk weer kan doen. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat, iedereen die om wat voor reden dan ook even de weg kwijt is, gebaat is met een professionele coach.
Het is voor mij een heel unieke ervaring geweest, waar ook mijn werkgever goed bij gebaat was. 
Hans, langs deze weg wil ik je nogmaals ontzettend bedanken voor jouw aandacht en hulp. Ik zal het nooit vergeten.
Frank V.
 Begeleiding bij Burnout - 1e spoor

Toen mijn werkgever mij naar aanleiding van burn-outklachten in de gelegenheid stelde om met een wandelcoach aan de slag te gaan, had ik – als vrouw – in eerste instantie een voorkeur voor een vrouwelijke coach (voor net dat beetje meer begrip)… Maar het werd BOS-coach Hans Peerlings en daar heb ik geen minuut spijt van gehad. De klik was er meteen (wat uiteraard ook wel een vereiste is binnen een coachingstraject). En voor begrip hoef je echt niet naar een vrouwelijke coach, maar kun je zeker ook bij Hans terecht. Net als voor humor trouwens.

 

Sessies met een lach en een traan. Hans heeft me spiegels voorgehouden, handvatten aangereikt, uitgedaagd en door moeilijke momenten heen geloodst. Ook mijn vermoeidheid werd regelmatig weggewandeld. Van ankeren en louterend “wadlopen” (lees: letterlijk door het slijk gaan) tot G-schema’s en collages maken, het coachingstraject is zeer interessant, leerzaam en verhelderend geweest. Nu alleen nog even in de praktijk brengen en volhouden…

 

Hans, bedankt voor je enthousiasme, tips en toewijding. Dankzij jouw hulp kom ik er wel; nu de rest van de samenleving nog. Ik kan het dan ook iedereen aanbevelen: durf je de uitdaging aan te gaan, dan niet langer twijfelen, maar gewoon doen!

 

Helen 

 

 

 

 

Hans Peerlings - Hennesweg 3 - 6035 AD Ospel - 06 5354 1771   algemene voorwaarden home agenda tekst aanpassen